Avsnitt 4 – dödsfall, produkttest och signaturgitarrer

Äntligen dags för det fjärde, och mycket försenade, avsnittet. I detta något ostrukturerade avsnitt kör vi hårt med allt från dödsfall till signaturgitarrer. Vi hinner självklart även med att vara oense om the Beatles även denna gång. Axel är förstås oförklarligt glad över att de brittiska stofilerna äntligen accepterat att folk gillar att streama musik och gått med på att släppa hela katalogen på Spotify. Som bonus har han lovat att sätta ihop en Spotify-spellista med the Beatles bästa. Håll utkik efter den här på bloggen.

Vi introducerar ett nytt segment i podden, nämligen en nyhetsdel. För varje avsnitt ska vi avhandla en gitarrelaterad nyhet och en musiknyhet. Denna gång pratar vi om Guns ‘n Roses återförening och Yamahas nya serie gitarrer med samlingsnamnet Revstar. Serien är lite lätt retrodoftande och intresserar åtminstone en av podmakarna.

revstar-opener-ag-650-80 yamaha-revstar-guitars-dry-switch-2

Nytt för den här gången är även ett försök till produkttest. Mats har testat IK Multimedias iRig för iPhone. Denna smarta lilla pryl kan vara lösningen för dig som behöver en enkel och billig övningsmanick.

Vi avslutar avsnittet med att prata om signaturgitarrer. Har det gått inflation i begreppet? Vilka signaturgitarrer är egentligen de bästa? Axel har självklart skissat på sin framtida signaturmodell och vi kan stolt presentera den första skissen nedan. Vi hinner nämna ganska många gitarrer och här kommer en liten bildkavalkad på några av de som nämns.

 

Gibson Axel Karlsson
Ibanez JEM
Fender Jazzmaster Troy van Leuven
Gibson Johnny A
Yamaha SA503 TVL
Yamaha Mike Stern
Ibanez Fireman

 

Annonser

2 reaktioner på ”Avsnitt 4 – dödsfall, produkttest och signaturgitarrer

  1. Tjena !
    Ville bara säga att ni gör en tokbra podcast, inte så uppstyltad utan hela tiden med humor (bra sådan) och personlighet.
    När kommer nästa avsnitt måntro?
    /Fredde

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s