Avsnitt 6 – kontrollayouter, Hamstead amps och gitarrer vi saknar

Precis när ni trodde att kusten var klar dyker vi upp igen med ett färskt avsnitt. Denna gång ett ljudmässigt problemdrabbat avsnitt. Vårt ljudkort bestämde sig för att inte samarbeta med datorn, varpå vi fick spela in på datorns inbyggda mikrofon. Avsnittet är således lite raggarklippt och ruffigt. Den här gången får ni alltså inte njuta av våra stämmor i audiofil kvalitet, men förhoppningsvis går budskapet fram ändå.

Den här gången pratar vi om kontrollayouter och Axel blottar ett horn i sidan till Stratocasterns ikoniska och stilbildande layout. Vilken layout är bäst då?

7196761234_142d423454_z

gibson-es335-controls-970-80

prs

Vi har även hunnit kika närmare på en ny förstärkare som Mats fallit för totalt. Hamstead är en liten engelsk firma som gör otroligt välljudande pjäser på klassiskt recept. Föremålet för test heter Hamstead Artist 20+ RT. En elegant combo på 20 starka rörwatt, även switchbart ner till 12 watt. Kolla in den på länken nedan:

hamstead_soundworks_artist_20rt_01

Dagens avsnitt avsutas med en diskussion om gitarrer vi ångrar att vi sålt, där Mats sörjer en rosewood Telecaster medans Axel filosoferar kring en avyttrad Les Paul jr.

I avsnitt fem utlovade Axel en topp tio lista med Beatles bästa låtar. Mats kontrar med en Toto topp tio. Vilken vinner?

Trevlig lyssning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s